InspirationInspiration

Find lege i legedatabasen, få ideer til andagter eller gå på opdagelse i sommerlejrmaterialerne.

Gulerodsgnaverløb

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Tags Kategori -> Gulerodsgnaverløb

På sporet af gullerodsgnaverne


Oplæg

For mange år siden levede dybt inde i skoven et folk af små bitte pudsige væsner. Det meste af tiden fik de til at gå med at lege og synge. Og det de holdt aller mest af var, at gnave i gullerødder. De havde alle en stor rød plet på næsen, så de var meget lette at kende. Gullerodsgnaverne havde et par meget store fortænder, som de brugte til at gnave i de gullerødder, de kunne finde. De dyrkede ikke selv gullerødder. De tog dem fra de marker og haver, der tilhørte bønderne, der boede udenfor skoven. Bortset fra, at der altid blev gnavet huller i gullerødderne, var bønderne meget godt tilfredse med at være naboer til gullerodsgnavernes skov. De små væsner var nemlig altid hjælpsomme og glade. Om aftenen skete det, at fullerodsgnaverne holdt fest inde i ksoven, og så lød der sang og musik ud til bøndernee, og de sagde til hinanden: -Nu er der nok gullerodsfest inde i skoven!.

Et år var vinteren særlig streng i landet, og da foråret kon, undrede bønderne sig over, at de ikke længete hørte gullerodsgnaverne synge.

Det er nogen tid siden gullerodsgnaverne holdt inde med deres sang, og nu har bønderne bestuttet, at der skal sendes en ekspedition ind i ksoven, for at se efter, om de små fyre stadig har det godt.

Herredsfogeden har givet besked på, at alle, der er med på ekspeditionen, skal male deres næse rød, for på den måde nemmere at kunne finde de spor, man regner med, der må være efter gullerodsgnaverne.


Før start

Puslingene deles i hold, med en leder på hvert hold. hvert hold får sin egen farve, så vi kan kende hldene fra hinakden. Holdets farve males på kinderne af deltagerne og alles næser males røde med sminke- eller vandfarve.
Alle deltagere skal have et tørklæde omkring halsen, og holdet skal medbringe madpakke og drikkevarer til alle.

Når dette er klaret, kan man begive sig på vej til post 1.

Bemærk at denne post er en del af et sammenhængende løb. Klik her.

Materialer

Se under hver enkelt post

Først indmeldt af:

Jesper Winther

Post 10, afslutning

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

"Brev ophængt ved posten":

Kære ekspeditionsdeltagere.

Vi er meget glade for at I har været på tur igenne,m vores skov. Vi er så små, at I slet ikke har lagt mærke til os, men vi har fulgt jer hele vejen. I skal have mange tak fordi I har vandet vores græsmark, nu kan vi snart bygge nye hytter. Som tak for jeres hjælp har vi hængt en gullerod til hver af jer op i træerne her omkring. For at være sikre på gullerødderne var gode, har vi taget en lille bid af hver.

Mange kærlige hilsner fra
GULLERODSGNAVERNE

P.S. -Vil I synge vores sang een gang til?


Post 1, sjippe

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Vi skal være sikre på, at alle på holdet har en god kendition og kan klare turen igennem GULLERODSGNAVERNES skov, derfor skal alle på holdet nu sjippe 10 gange.

Materialer

Et sjippetov


Post 2, sang

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Vi ved, at GULLERODSGNAVERNE er glade for at synge, og vi skal nu lære ene af deres sange.

Vi skal lære sangen udenad, så vi kan synge den senene på turen.

Mel: Skorstensfejeren gik en tur

1 - Gnave gullerod er sjov,........
2 - Her i vores gode skov,.........
3 - Vi ka´også hoppe lidt,......... (alle hopper)
4 - Vi ka´også trampe lidt,........ (alle tramper)


Post 3, hemmelig sti

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Vi er nu nået til een af GULERODSGNAVERNES hemmelige siter i skoven. Heldigvis har de sat en snor op, der kan vise os, hvor stien er. Vi skal nu alle binde vores tørklæder for øjnene og følge stien, emns vi holder godt fast i snoren, så vi ikke farer vild.

Materialer

Ca. 200 m lang snor (høstbindegarn) der i ca. en meters højde over jorden er bundet fast til træer og buske, og snor sig gennem et tæt beplantet stykke skov.


Post 4, kendemærker

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

GULLERODSGNAVERNE har flere steder i skoven anbragt nogle kendemærker. her hvor vi står nu, er der særlig mange kendemærker, og vi skal se, hvor mange vi kan få øje på. Vi skal se rigtig godt efter og tælle, hvor mange der er.

Materialer

10-15 skilte ophængte i træer og buske. alle skal være synlige fra posten.


Post 5, madpakker

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Her er GULLERODSGNAVERNES festplads, og vi skal holde hvil. Vi skal nu spise vore madpakker, og bagefter videre på turen.

Inden vi spiser skal vi synge bordvers, og når vi er færdige synger vi GULLERODSGNAVERNES sang. Holdene synger hver for sig.

Materialer

En lysning i skoven er pyntet med kulørte strimler crepepapir, der er ophængt i træer og buske.


Post 6, danse

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Når GULLERODSGNAVERNE danser, foregår det for det meste på den måde, at de holder fat i nogle bælter, de har omkring maven. De stiller sig op i en række, den ene bag den anden. Alle holder fast i bæltet på den, der står foran, og så begynder dansen.

Den GULLERODSGNAVER, der står forrest i rækken, bestemmer, hvordan man skal danse - hoppe, danse på eet ben, danse frem eller tilbage, danse til højre eller til venstre, eller hvad man nu kan finde på. Det skal vi også prøve, og vi skiftes til at stå forrest og bestemme.


Post 7, vandballoner

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

GULLERODSGNAVERNE har sådan en underlige ide. De har brug for at græsset i skoven bliver vandet, det bruger de nemlig til at bygge deres hytter af. Men det er kun en særlig slags græs, de kan bruge, og sådan noget er der det næste sted, vi skal hen. Det er også en særlig slags vand, der skal bruges til at vande græsset med, og det st¨r der noget af her.

Nu skal vi hjælpe GULLERODSGNAVERNE med at bære vand frem til deres græs. Alle på holdet skal bære hver en lille portion vand. for ikke at spilde undervejs, skal vandet bæres i en ballon, og der skal bindes godt for ballonerne, når vi har fyldt dem med græs-vandet.

Materialer

Balloner, så der er en til hver. En tragt til at hælde vandet i ballonerne med. En stor plastik dunk med grønt vand (farvet med frugtfarve).


Post 8, vande græs

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Her skal vi nu vande GULLERODSGNAVERNES græsmark. Vi skal forsøge at vande på en måde, så vandet rammer græsset i fine stråler.

Derfor prikker vi hver et lille hul i ballonerne, så kommer der en fin stråle, som vi skal få til at ramme det indhegnede område. Vi må hellrer prikke hullerne, mens vi holder vores balloner ind over det græs, der skal vandes, hvis en ballon skulle gå i stykker.

Materialer

På jorden er indhegnet et stykke med græsbevoksning - ca. 2x2 meter. I en lille kasse ligger nogle nåle.


Post 9, gullerodsspor

Deltagere og alder

Mindst 2 deltagere.
5 - 8 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Herfra skal vi til næste post følge et gullerodsspor. I træerne er ophængt gullerodsstykker - MEN VI SKAL PASSE PÅ, for det er ikke alle stykerne, vi skal rette os efter. Vi skal KUN regne med de stykker, der er gnavet en bid af, så kan vi være sikre på, at det er GULLERODSGNAVERNES rette vej vi følger.

Materialer

Gullerodsstykker med eller uden gnavespor ophængt som beskrevet ovenfor.Log in for at kommentere

 

LEGE

Freezer

Freezer er en blanding af fane-leg og linie-leg. En tonse leg for de ændre.

Deltagere og alder

8 - 12 deltagere.
14 - 18 år.

LØB

Omvendt tøjkæde

Diverse

Som alm. tøjkæde bortset fra at tøjet skal tages på af en person. Altså én person skal have al…

Ny brugerLogin

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF   |   Rysensteensgade 3   |   1564 København V.   |   Tlf.: 33 13 68 88   |   E-mail: FDF@remove-meFDF.dk