InspirationInspiration

Find lege i legedatabasen, få ideer til andagter eller gå på opdagelse i sommerlejrmaterialerne.

Showbizløb

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Tags Kategori -> Showbizløb

Heldags eller kortere tid - med filmtema.

Løbet er bygget op omkring en historie. Oscar-statuetterne er blevet stjålet, og vi følger kriminalinspektør Kraftkæbe i hans jagt på forbryderne.

Ved hver post gives et nyt afsnit af historien + en oplevelse/aktivitet der har noget med historien at gøre. Postmandskabet kan enten oplæse/genfortælle historien så levende som muligt eller opføre dele af den.

Det centrale i løbet er rammen/historien/mysteriet. Aktiviteterne er egentligt underordnede og bruges udelukkende til understøttelse af handlingen. Det betyder også, at man, hvis der ikke er postmandskab nok, kan

a) lave en stor del af posterne som døde poster eller

b) blot fortælle mere af historien ved de poster, man rent faktisk laver, eller

c) springe direkte fra en tidlig post til en senere post (fra post 3 til en senere post, idet fingeraftrykkene på post tre kan lede direkte til skurkene på en senere post. Kræver blot mindre ændringer i historien)

Tilføj evt. flere poster og ændr i historierne efter behov.

Bemærk at denne post er en del af et sammenhængende løb. Klik her.

Materialer

Se under hver enkelt postbeskrivelse

Først indmeldt af:

Gorm Bagger Andersen og Jesper Winther

Post 10, skattejagt

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Bemærkninger

Bemærk at målet skal være forskelligt for hvert hold, så alle får mulighed for at lede.

Der tegnes et simpelt skattekort over området (evt. et nærkort over bygningen. Følger typisk med ved leje af lejrbygninger, eller også kan man selv lave det) hvor målet er markeret med en cirkel. Deltagerne skal tolke kortet og finde frem til det sted, hvor statuerne er skjult. Her skal de så finde dem, idet de er gemt indenfor cirklens område.

Historie

Kraftkæbe kigger nysgerrigt ned på det vigtige spor. Og der ser han, at det er et kort, der viser vejen til det hemmelige gemmested, hvor oscar-statuerne er gemt. Han roder sig begejstret i håret, så skæl, døde hår og en gammel fuglerede drysser ned over skuldrene. Nu gælder det blot om at få hentet statuerne, få dem leveret tilbage til akademiet og få afsluttet sagen, så journalister, filmstjerner og andre filmfolk kan give ham hans velfortjente tak. Og måske vil han endda blive inviteret til selve oscar-festen& Kraftkæbe kigger drømmende op i luften og tørrer sine øjne, som pludselig er blevet lidt våde, i et badehåndklæde. Efter at have tørret øjne og vredet håndklæde i en halv times tid tænker han, at det godt ville være dejligt, hvis han igen kan blive en del af Æde unge, de smukke, de rigeÆ ligesom i gamle dage. Ja, fremtiden tegner lys. Kraftkæbe kigger beslutsomt på kortet og bevæger sig ud for at finde statuerne.

Materialer

Skattekort over nærområdet, 1 oscar-statue pr. hold.


Post 11, slutpost

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Historie

Det er igen sen aften. Kraftkæbe sidder veltilfreds på sit kontor. Han klapper sig glad på den runde mave, der efter 14 timers middag med filmakademiets spidser er fyldt til randen. Jo,  tænker han veltilfreds. Der er nu ikke noget som veludført arbejde. At tænke sig, at jeg  ene mand  i løbet af så kort tid løste mysteriet om de stjålne oscar-statuer og dermed reddede hele oscarfesten. Bøvs; buldrer det pludselig gennem lokalet som lyden af et 100 meter langt godstog der tromler gennem en undergrundsstation. Kraftkæbe kigger sig undskyldende omkring, men der er heldigvis ikke andre. Så fisker han sin kæmpepistol op af skulderhylsteret og placerer forsigtigt de sædvanlige 14 kikseruller i hylsteret igen. Så vipper han ryglænet tilbage, lukker øjnene og hælder den første af kikserullerne ned i gabet. Med en lyd som en affaldskværn der arbejder på overtid gnasker han kiksene i sig mens han tænker over den kommende oscarfest, hvor han vil blive hædret  og skal sidde ved siden af sin yndlingsfilmstjerne: den underskønne Linda Laber.

Materialer

Ingen


Post 1, snigøvelsen

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Bemærkninger

Variation kunne være, at lederen går omkring i området som vagt (i stil med lygten i spanden-legen).

Lederen sidder, med lukkede øjne, et sted med et antal oscar-statuer placeret rundt om sig. Deltagerne skal snige sig ind til statuerne, stjæle dem og snige sig væk igen uden at blive opdaget. Hører lederen dem snige sig frem, bliver de ÆanholdtÆ og må starte forfra.

Opgaven er altså at stjæle så mange statuer som muligt indenfor en given tidsramme.

Historie

Det er sen aften i Hollywood. Kriminalinspektør Kraftkæbe sidder ensom på sit kontor og tænker bedrøvet tilbage på de gode gamle dage, dengang alle de unge og underskønne filmstjerner flirtede med ham og syntes, han var en rigtig helt. Dengang han havde den ene birolle efter den anden i alle de store film. Dengang han ikke var fyrre, fed og færdig. Dengang solen altid skinnede, græsset altid var grønt og forbryderne altid blev fanget. De gode gamle dage.

Pludselig ringer den røde telefon. Kraftkæbe farer op, for den røde telefon ringer kún, når der er sket en alvorlig forbrydelse på et af selve filmbyens allervigtigste steder. Kraftkæbe retter sig op i stolen, så ryghvirvlerne knager med en lyd som en brændeknude der bliver hugget over med en sløv økse, og tager telefonen. Kraftkæbe, til tjeneste siger han. Det er fra Filmakademiet. Det er en katastrofe. Alle oscar-statuerne til prisuddelingen i næste måned er blevet stjålet. Du må straks komme herud, finde tyvene, fremskaffe statuerne igen og skabe fred og ro igen, lyder det fra en forpustet slipsestemme i telefonen.

Kraftkæbe beroliger slipsestemmen og fortæller, at han straks skal tage sig af sagen. Endelig en rigtig, vigtig sag, tænker han. Så åbner han skrivebordsskuffen, finder sin 7 kilo tunge kæmpepistol frem, fjerner de 14 ruller mariekiks han har liggende i skulderhylsteret og sætter pistolen på plads. Så er han klar til at tage af sted.

Materialer

Statuetter eller andre ting, som deltagerne skal snige sig ind og stjæle.


Post 2, smidighedsøvelsen

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Holdet skal forsøge at komme igennem ÆfotocelleÆ-banen og frem til boksen uden at sætte alarmen i gang.

Der opsættes et edderkoppespind af snore mellem nogle træer. På snorene sættes et antal klokker/bjælder. Holdet skal igennem snorebanen uden at få klokkerne til at ringe.

Historie

Kraftkæbe går forsigtigt rundt i Filmakademiets store sal. Man kan tydeligt se, at der har været forbrydere på spil. Et af de store spejlglasruder er knust, så der ligger glasskår over hele gulvet, og døren til det store pengeskab er brudt op. Tydeligvis et ekspertjob, tænker Kraftkæbe. Det er ikke hvem som helst der kan få sådan en boks op. Men hvordan er de mon kommet forbi alle fotocellerne foran boksen. Hvis man bryder bare én af lysstrålerne, så går alarmen jo, og hele boksen bliver strømførende så man dør, hvis man rører den. Kraftkæbe spørger akademiets formand, om alarmen er gået undervejs. Nej, siger han. Det er et mysterium. Vi kan simpelthen ikke forstå, hvordan det er sket&

Kraftkæbe undrer sig og fortsætter sin jagt på spor.

Materialer

Høstbindegarn eller andet snor/reb, 25 bjælder/klokker


Post 3, fingeraftrykspost

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Bemærkninger

Vigtigt at posten har forberedt et aftryk af forbrydernes aftryk til sammenligning med deltagernes.

Alle på holdet skal have taget deres fingeraftryk, så det kan afsløres om de er Rotte-Roberts kumpaner. Gøres enten ved at trykke fingrene på en stempelpude med blæk og derefter sætte aftrykket på et stykke papir, eller ved at smøre et tyndt lag maling på fingeren som derefter aftrykkes på papir.

Historie

Da Kraftkæbe har drysset så meget fingeraftrykspulver ud over akademiets store sal og selve boksen at det ligner et større reklameindslag for de østrigske alper, inklusive skilift, udbryder han et rungende Aha! Midt på boksen sidder der tre store, fedtede fingeraftryk.

Nu er spørgsmålet blot, hvem de tilhører. Kraftkæbe finder straks sit store fingeraftryks-katalog frem, bladrer med en hastighed som en decemberstorm gennem siderne og råber begejstret: Det ene er jo Rotte-Roberts fingeraftryk. Men hvem tilhører de andre mon?

Materialer

Stempelpude eller maling, hvidt papir. Fingeraftryksark med aftryk fra skurke.


Post 4, kapløbspost

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Deltagerne skal løbe gennem forhindringsbane så hurtigt som muligt. Forhindringer af forskellig art opsættes på banen for at eksemplificere forhindringerne i gyden.

Historie

Kraftkæbe har fundet frem til Rotte-Roberts sidst kendte tilholdssted. En baggyde bag de berømte universal filmstudier. Herfra har Rotte-Robert i flere år forsøgt at komme tæt på de smukke filmstjerner, som han er helt besat af.

Med forsigtige skridt, så elegant og stilfærdigt som en elefant i en porcelænsbutik, lister Kraftkæbe sig frem mod Rotte-Roberts hule. Rotte-Robert, din slyngel, råber han pludselig. Kom frit frem din statuetyv! Jeg véd du gemmer dig herinde, så du kan lige så godt komme frit frem.

Der er helt stille et øjeblik. Så stille, at man tydeligt kan høre lyden af Kraftkæbes skægstubbe gro.

Pludselig sker der noget. Rotte-Robert, en lille, grim, behåret mand med stankelbenstynde tynde ben og hår så klistret som en 3 årig med en krukke honning indenfor rækkevidde, løber i fuld fart væk fra Kraftkæbe. STOP! Råber Kraftkæbe og sætter i løb. Rotte-Robert skal indhentes for enhver pris. Men det er ikke nemt, for gyden er fyldt med alt muligt affald, som tårner sig op i flere etagers højde.

Materialer

Forhindringsbane-elementer af forefaldende materialer.


Post 5, filmquiz

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Spørgsmål om diverse film og skuespillere.
- Hvem spiller x i film y
- Hvornår kom film z
- Hvad var plottet i film q
- Hvem sagde& (filmcitater)
- Fuldend filmcitater&
- Osv.

Historie
Prustende som en gammel Hvalros lykkes det endelig Kraftkæbe at fange Rotte-Robert. Sidstnævntes stankelben kunne ikke klare presset.

Haps puster karftkæbe. Nu fik jeg dig din gamle vaneforbryder. Jeg véd, du var med til kuppet hos filmakademiet. Fortæl mig straks, hvor statuerne er, så kan det være, at jeg ikke brækker hvert eneste ben i din usle krop. Kraftkæbe forsøger at se meget truende ud, men det er lidt svært, når man har resterne af et spejlæg siddende på slipset, ligner et daggammelt lig med lungeproblemer, er knaldrød og svedig i hele hovedet og i det hele taget puster og stønner så meget, at det er svært at høre, hvad der bliver sagt.

Ha, siger Rotte-Robert hånligt. Jeg fortæller ikke den slags til hvem som helst. Nok har du fanget mig, men du må først gøre dig fortjent til at få et svar. Nu skal du høre  jeg stiller dig nogle spørgsmål, og hver gang du giver et rigtigt svar, så fortæller jeg dig en oplysning om de stjålne statuer.

Ok, siger Kraftkæbe. Du kan umuligt finde ud af spørge mig om noget, som jeg ikke kan finde ud af!

Materialer

Filmquiz udfra aktuelle film.


Post 6, sminkepost

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Deltagerne får udleveret sminke og et spejl og skal herefter sminke hinanden  og får den nødvendige hjælp hertil af postmandskabet.

Historie

Efter fire timers spørgeleg har Kraftkæbe endelig fået sine svar. Rotte-Robert har stjålet statuerne sammen med Kniv-Kaj og uhyggelige Ulla. Men hvor statuerne er nu, det ved han ikke. Uhyggelige Ulla har fået opgaven at sælge dem på det sorte marked. Problemet er bare, at Uhyggelige Ulla arbejder i filmbyens hemmeligste filmstudie, hvor kun dygtige og erfarne skuespillere kan få adgang.

Nu er gode råd dyre. Kraftkæbe må og skal ind i studiet, men det er efterhånden længe siden, han har optrådt som skuespiller.

Kraftkæbe tænker så dybt som en kloak og lige så længe som det tager et barn i 3. klasse at spise for 2 kroner slik. Så får han den mest geniale idé han har fået siden han kom i tanke om at løfte WC-låget når han gik på toilettet, fordi det sviner mindre: Han kunne jo komme ind i filmstudiet som en af de mange statister, som spiller små roller i filmene. Og lige nu er de jo i gang med at lave en uhyre-film, og sådan et kan vel ikke være så svært at spille.

Kraftkæbe og hans politi-hjælpere skal sminkes, så de ligner skuespillere på filmen Æuhyret i lagunenÆ, som filmstudiet er ved at optage. Dvs. de skal sminkes som uhyrer!

Materialer

Sminke. Særlig grøn og brun farve. Sminkesvampe. Rensecreme.


Post 7, lugte-post

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Deltagerne skal lugte til forskellige ting og gætte, hvad det er.
Fx ketchup, løg, sæbe, tandpasta, appelsin, svamp med armsved osv.

Historie
Inde i filmstudiet går Kraftkæbe beslutsomt hen mod Uhyggelige Ullas omklædningsværelse. Der er ikke nogen, der vil dele rum med hende, fordi hun er så uhyggelig. Hendes hår er stift som stålsøm, hendes små, stikkende øjne sidder tæt sammen over en næse så stor som en skraldespand, og små, sylespidse hugtænder stikker ud under overlæben. Men det værste er alligevel lugten. Hun stinker værre end en død fisk der har ligget og rådnet i to uger i et køkkenskab, og selv myggene flyver udenom hende fordi lugten virker nærmest bedøvende.

Ved døren til omklædningsrummet stopper Kraftkæbe pludselig op. Hans næsebor vibrerer så hurtigt som halen på en legesyg hundehvalp. Der er noget galt. Uhyggelige Ullas egen kvalmende lugt er blandet op med noget andet. Men hvad er det for en lugt?

Materialer

Lugtende genstande der kan findes på lejren. Fx ketchup, løg, sæbe, tandpasta, appelsin, svamp med armsved osv.


Post 8, klatrepost

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Deltagerne skal få fat i hemmelig ting (papir, bold, ballon eller lignende), som er placeret et sted i højden (oppe i træ eller ophængt i 2½ meters højde mellem nogle træer). Der klatres i træet eller laves menneskepyramide eller kastes noget op der kan skubbe den hemmelige ting ned.

Historie

Da Kraftkæbe endelig får stoppet sine hulelignende næsebor ud med lommeuld, så han ikke kan lugte Uhyggelige Ullas frygtelig kropsstank, åbner han døren. Men hvad er det?

Døren er blokeret. Man kan slet ikke komme ind. Eller rettere, men kan ikke komme mere end nogle få centimeter ind i rummet, fordi der tværs over gulvet ligger en kæmpe bunke affald. Det er herfra de underlige lugte stammer. Og oppe på toppen af affaldsbjerget ligger Uhyggelige Ulla udstrakt. De træstammestore overarme er samlet over hendes tøndelignende brystkasse, så hendes klolignende fingre danner en pyramide. Kraftkæbe kan lige skimte, at hun holder et eller andet mellem fingrene. Et spor? Et er i hvert fald sikkert: han må have fat i det. Og gerne inden hun vågner, for så kan det være, at hun gør modstand. Kraftkæbe ser sig omkring og sukker så dybt.

Der er ingen vej uden om. Han må klatre op på toppen og selv få fat i det, som Uhyggelige Ulla holder så godt fast i.

Materialer

Genstand der gemmes i træ. Evt. snor/reb.


Post 9, puslespilsopgave

Deltagere og alder

Mindst 4 deltagere.
7 - 18 år.

Tid

Ingen begrænsninger.

Deltagerne får udleveret et antal tegneseriestriber fra en tegneserie. Opgaven er nu at samle dem i den rigtige rækkefølge, så der fremstår en sammenhængende historie  samt fortælle, hvordan historien skal fortsætte efter den sidste stribe.

Historie

Med stort møje og besvær er det endelig lykkedes for Kraftkæbe at få fat i det stykke papir, som Uhyggelige Ulla havde mellem fingrene. Han glider derfor ned af affaldsbjerget siddende på 16 slimede bananskræller, rammer elegant den rampe af selvdøde regnorme som hober sig op lige foran døren til omklædningsrummet og flyver som en 120 kg. tungt flodhest gennem luften i gangen udenfor. Splat, bump, krash siger det, da Kraftkæbe med ca. 90 km. i timen rammer direkte ind i et af de store filmkameraer, der netop da bliver kørt gennem gangen.

Pyt, tænker Kraftkæbe da flere hundrede-tusinde kroner i filmudstyr bliver til små, fuldstændigt ubrugelige plastic- og metalstykker spredt ud over gangen blandet med bananskræller, regnorme og andre ildelugtende genstande fra Uhyggelige Ullas rum.

Pludselig lyder der et BRØL bag Kraftkæbe. Det er filminstruktøren, som absolut ikke er tilfreds med det ødelagte kamera og ikke mindst det faktum, at hele hans film ligger ude på gulvet.

Hvem er den kæmpetorsk, den kraftidiot, den fuldstændige åndsamøbe af en filmhader der har ødelagt min film, skriger han af sine lungers fulde kraft, så hans drøvel bliver pustet helt op forbi næsen, hvor den med et vådt smask rammer ham i venstre øje. Den slags gør ondt! Så han kigger meget vredt over på Kraftkæbe.

Ups, siger Kraftkæbe undskyldende og forklarer om sin mission, Ja, det er jo meget godt, pruster filminstruktøren mens han piller drøvelen ud af øjet igen. Men det redder jo ikke min film. Du har værsgo at samle det puslespil af filmstrimler, som du har lavet!

Kraftkæbe må jo indrømme, at det lyder rimeligt nok, så han samler filmstrimlerne sammen og sætter sig til at samle filmklippene igen.

Materialer

10 tegneserie-striber.Log in for at kommentere

 

LEGE

Freezer

Freezer er en blanding af fane-leg og linie-leg. En tonse leg for de ændre.

Deltagere og alder

8 - 12 deltagere.
14 - 18 år.

LØB

Omvendt tøjkæde

Diverse

Som alm. tøjkæde bortset fra at tøjet skal tages på af en person. Altså én person skal have al…

Ny brugerLogin

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF   |   Rysensteensgade 3   |   1564 København V.   |   Tlf.: 33 13 68 88   |   E-mail: FDF@remove-meFDF.dk